Unieke woonbetonvloer op de 1e verdieping van een pand. De eerste verdieping doet enerzijds dienst als appartement. Anderzijds wordt er een unieke privé collectie tentoongesteld.
Beton was altijd al een van de meest gebruikte materialen voor bedrijfsvloeren. Daarnaast steeg het gebruik van beton als basismateriaal voor vloeren in woningen de laatste jaren enorm. Een goed voorbeeld daarvan is de woonbeton vloer. Waarom zijn woonbeton vloeren zo populair? Wat zijn de toepassingen van woonbeton? We zetten het voor u op een rij. Meer weten over onze diensten?
Wat verstaan we precies onder woonbeton? De benaming woonbeton is te danken aan het basismateriaal, beton. Een natuurproduct dat grotendeels uit cement, zand en water bestaat. Het is sterk en hard, en daardoor al eeuwenlang een vrijwel onmisbaar bouwmateriaal. Bij woonbeton is zowel een ruwe als een gladde afwerking mogelijk. De afwerking, de ruimtelijkheid – door de naadloze aanleg – en de kleurmogelijkheden dragen sterk bij aan de populariteit van woonbeton. Wij realiseren verschillende betonvloeren, waaronder gevlinderde betonvloeren en stempelbetonvloeren. Bent u op zoek naar een woonbetonvloer? Ontvang een vrijblijvende kostenindicatie.
Wilt u een woonbeton vloer in uw woning, bedrijfspand of buiten? Heeft u hier vragen over of andere vragen? Neem contact op! Bel naar 0343-454326, stuur een e-mail naar info@achterbergvloeren.nl of vul ons contactformulier in.
Voor het aanleggen van een woonbeton vloer is het essentieel dat de ondergrond goed vlak is. Afhankelijk van de staat van de ondervloer kan eerst egalisatie nodig zijn. Is de ondervloer vlak genoeg, dan kan het aanbrengen van het woonbeton starten. Daarna is het een kwestie van een laag woonbeton aanbrengen, vlak maken en het vocht wegwerken. Na het aanbrengen moet de vloer enige tijd uitharden. Hoelang precies, hangt af van de omstandigheden, zoals de luchtvochtigheid en de binnen- en buitentemperatuur. Is de vloer voldoende uitgehard, dan is de volgende stap het vlinderen, oftewel het afwerken van het woonbeton. De afwerking kan variëren van glad tot grof. Als laatste stap volgt het impregneren van het woonbeton; een beschermende laag aanbrengen. De extra laag beschermt het woonbeton tegen krassen en vlekken.
Woonbeton biedt veel mogelijkheden. Naast woonbeton vloeren in woningen zijn er nog veel meer toepassingen mogelijk, zowel binnen als buiten. We zetten enkele voorbeelden op een rij.
Woonkamer: woonbeton heeft van zichzelf een natuurlijke uitstraling, die bijdraagt aan een prettige sfeer in de woonkamer. Woonbeton vloeren zijn leverbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, dat biedt enorm veel mogelijkheden om de vloer af te stemmen op de gewenste woonstijl.
Badkamer: door de naadloze, strakke uitvoering van woonbeton is het ook een uitstekende keuze voor de badkamer. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar een woonbeton vloer in de badkamer is ook hygiënisch. De vloer heeft geen naden, en dat zijn juist vaak de plekken waar schimmel ontstaat.
Andere ruimtes: door de hardheid, slijtvastheid én onderhoudsvriendelijkheid is woonbeton ook geschikt voor keukens, kantoren en diverse bedrijfsruimtes. Daar komt bij dat, als de vloer goed is geïmpregneerd, deze in hoge mate vuil- en vochtafstotend is. Dit draagt sterk bij aan de onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid van de vloer.
Woonbeton is niet alleen voor binnen, maar zeker ook voor toepassingen buiten geschikt. We geven enkele voorbeelden:
Buiten is meestal een iets ruwere afwerking nodig, als antisliplaag. Daarnaast is een enigszins aflopende aanleg mogelijk, zodat bijvoorbeeld regenwater er makkelijk af kan stromen. Meer weten?
Achterberg vloeren is al sinds 1989 door heel Nederland actief als specialist in bedrijfsvloeren. Particulieren zijn bij ons ook welkom, bijvoorbeeld voor een stijlvolle en duurzame woonbeton vloer. 100% klanttevredenheid gaat bij ons voor alles, daarom kunt u bij ons altijd rekenen op gedrevenheid en vakmanschap in alles wat wij doen.