Cement dekvloeren

Cement dekvloeren

Cement dekvloeren

Cement dekvloer laten storten

Bij grote en kleine bouwprojecten, voor zowel woningen als bedrijven, kiest men vaak voor een cement dekvloer als basis. Cement dekvloeren zijn namelijk efficiënt aan te leggen, duurzaam en sterk. Daar komt nog de belangrijkste reden bij: de vloer biedt een uitstekende ondergrond voor vrijwel elke gewenste afwerking.
Vrijblijvende kostenindicatie ontvangen?


Wat is een cement dekvloer precies?

Een cement dekvloer noemen we ook wel een zandcement dekvloer. De basisingrediënten zijn zand, cement en water. Deze bestanddelen worden gebonden tot specie. Dat kan in verschillende mengverhoudingen, weergegeven in de druksterkte (D of CW-waardes) van de vloer. Een druksterkte van tussen de CW7 en CW12 is bijvoorbeeld geschikt voor woningbouw, CW16 t/m CW20 voor kantoren & scholen en CW25 t/m CW40 voor onder andere bedrijfspanden en garages.

Een dekvloer komt op de ondervloer, ook wel constructievloer of draagvloer genoemd. Een belangrijk verschil tussen de ondervloer en de dekvloer is dat de ondervloer een dragende functie heeft. Een belangrijke functie van de dekvloer is om een egale, degelijke laag te bieden voor de eindafwerking. De eindafwerking is dan de zichtbare vloer, bijvoorbeeld laminaat, tegels, tapijt en meer.

Wat is een cement dekvloer precies?

Daarom kiest u voor Achterberg vloeren

Het beste materiaal.

Het beste materiaal.

De mooiste vloeren.
Een hoog afwerkingsniveau.

Een hoog afwerkingsniveau.

Echt vakmanschap.
Betrouwbare werkwijze.

Betrouwbare werkwijze.

Duidelijke communicatie.

Neem contact op!

Wilt u een cement dekvloer laten aanleggen? Heeft u hier vragen over of andere vragen? Neem contact op! Bel naar 0343-454326, stuur een e-mail naar info@achterbergvloeren.nl of vul ons contactformulier in.

Opdrachtgevers aan het woord

Koelewijn Bouw BV

Koelewijn Bouw BV

"Koelewijn bouw werk al geruime tijd samen met Achterberg vloeren en kennen ze als de betrouwbare partner voor vakkundige vlakke en strakke cementdekvloeren. De communicatie wordt als prettig ervaren en eventuele klachten en/of problemen worden snel en vakkundig opgelost. Ga vooral zo door!"
Visie Bouw

Visie Bouw

"Voor het storten en afwerken van bedrijfsvloeren (m.n. industriële gebouwen, washal- en wasboxvloeren) en het maken van cement dekvloeren in de utiliteitsbouw (door heel Nederland) maakt Visie Bouw al jarenlang naar volle tevredenheid gebruik van de diensten van Bedrijfsvloeren Achterberg. Kwaliteit van het geleverde werk, kennis van het product en het nakomen van afspraken zijn daarbij voor ons belangrijke positieve eigenschappen."
Zwaan en van den Bor

Zwaan en van den Bor

“Achterberg Bedrijfsvloeren is voor ons al jarenlang een betrouwbare partner. Niet alleen in de praktische uitvoering maar ook hebben ze de juiste kennis en adviseren ze ons waar nodig en mogelijk. Daarnaast zijn ze flexibel, snel in de uitvoering met daarbij een hoge kwaliteit afwerking. We zijn blij dat ze onze partner zijn! “
Waarom een cement dekvloer aanbrengen?

Waarom een cement dekvloer aanbrengen?

Of het nu gaat om woningen, bedrijfspanden of andere gebouwen: nieuwbouw wordt vaak met een ruwe ondervloer opgeleverd. Daarop is directe eindafwerking – tegels, gietvloer, laminaat en vergelijkbare vloerbedekkingen – niet mogelijk. Daarvoor moet de ondergrond namelijk egaal zijn. Dat bereiken we met een cement dekvloer. Een tweede belangrijke reden is dat het in een cement dekvloer goed mogelijk is om bijvoorbeeld waterleidingen, vloerverwarming en andere leidingen te verwerken. Een vraag of interesse in een vloer van Achterberg?

 

Neem contact op

De dikte van cement dekvloeren

De dikte van cement dekvloeren varieert en is afhankelijk van omstandigheden zoals de locatie, de ondergrond en het gebruik van de vloer; hoeveel leidingen komen er bijvoorbeeld in de vloer te liggen. Wij brengen al cement dekvloeren aan vanaf een dikte van 2 cm (i.c.m. hechtemulsie), maar de vuistregel is zo’n 7 centimeter of meer, wanneer er sprake is van vloerverwarming of ander leidingwerk.

De dikte van cement dekvloeren
Vast of zwevende cementvloer

Vast of zwevend

De term zwevende cementvloer kan, voor wie hier nog niet eerder over hoorde, misschien enigszins verwarrend zijn. De vloer zweeft natuurlijk niet letterlijk, maar ligt net zo vast als een niet-zwevende dekvloer. Zwevend betekent in dit geval niets anders dan dat er tussen de ondervloer en de cement dekvloer nog een tussenlaag zit: het gaat dan om isolatiemateriaal. Dat kan thermische isolatie zijn, maar ook akoestische.
Vrijblijvende kostenindicatie ontvangen?

 

Vraag een offerte aan

Snel en efficiënt werken met cement dekvloeren

Bij veel bouwprojecten biedt de planning weinig speling. Het werk in de bouw gaat tegenwoordig bijna continu door. Dat betekent vaak dat als de dekvloer er eenmaal ligt, de volgende werkzaamheden alweer staan te wachten. Het is daarom goed om te weten dat werken met zandcement efficiënt en snel gaat, en daardoor scherp in te plannen is.

Snel en efficiënt werken met cement dekvloeren
De voordelen van een cement dekvloer

De voordelen van een cement dekvloer

Kiest u voor een cement dekvloer, dan kiest u voor een vloer met veel voordelen. We zetten ze voor u op een rij:
 

  • Een cement dekvloer is breed toepasbaar. Geschikt voor vrijwel elke ruimte in gebouwen zoals woningen, kantoren, garages, fabrieken, sporthallen en nog veel meer.
  • De vloer is geschikt om leidingen in aan te leggen.
  • Het is goede basis voor verdere afwerking met een materiaal naar keuze, zoals tegels, hout, pvc of kunststof.
  • Makkelijk een afschot creëren: handig in bijvoorbeeld badkamers.
  • Geschikt voor vochtige ruimtes.

Een vraag? Interesse in een cementdekvloer?

 

Neem contact op

De droogtijd van de cement dekvloer

Na aanleg heeft de cement dekvloer enige droogtijd nodig. Meestal houden we als richtlijn een week per centimeter vloerdikte aan.

Aannemers willen echter vaak sneller weer verder kunnen na aanleg van de cement dekvloer. Een snellere droogtijd is mogelijk, door toevoeging van droogtijdversneller. Dit product doet precies wat de naam al aangeeft, het verkort de droogtijd van de cement dekvloer. Daarnaast heeft het een stabiliserende werking. Het bevat namelijk ingrediënten die bijdragen aan het voorkomen en verminderen van krimpscheuren.

Na gebruik van de droogtijdversneller is de vloer vaak al na enkele dagen weer te belasten. De exacte termijn verschilt en hangt onder andere af van de omstandigheden binnen en buiten de ruimte waar de nieuwe vloer ligt.

De droogtijd van de cement dekvloer
Daarom kiest u voor een cementdekvloer van Achterberg vloeren

Daarom kiest u voor Achterberg vloeren

Sinds 1989 is Achterberg vloeren actief als specialist in cement dekvloeren en andere bedrijfsvloeren, voor nieuwbouw-, verbouw- en renovatieprojecten. Onze gespecialiseerde medewerkers gaan altijd voor 100% klanttevredenheid. Achterberg vloeren staat garant voor:

  • Duurzame kwaliteitsvloeren.
  • Glasheldere communicatie.
  • Passie voor vloeren leggen.
  • Vakmanschap.
Disclaimer Cookies Privacy verklaring Sitemap Realisatie Webleads © 2024 - Achterberg vloeren