Gevlinderde betonvloer kleuren

Gevlinderde betonvloer kleuren

Gevlinderde betonvloer kleuren

Gevlinderde betonvloeren bieden veel praktische voordelen. Eén daarvan is dat u ze bij het aanbrengen een kleur naar wens kunt laten geven. Beton heeft van zichzelf een grijze kleur. In veel situaties is dat prima, maar het kan natuurlijk ook mooier zijn om een andere kleur te kiezen. Wat zijn zoal de mogelijkheden op het gebied van betonvloer kleuren? We zetten ze voor u op een rij. Ontvang een vrijblijvende kostenindicatie.


Daarom kiest u voor Achterberg vloeren

Het beste materiaal.

Het beste materiaal.

De mooiste vloeren.
Een hoog afwerkingsniveau.

Een hoog afwerkingsniveau.

Echt vakmanschap.
Betrouwbare werkwijze.

Betrouwbare werkwijze.

Duidelijke communicatie.

Betonvloeren voor bedrijven en woningen

Beton kennen we al heel lang als materiaal voor vloeren in bedrijven. Met de stijgende populariteit van de industriële woonstijl, is het echter ook tot woningen doorgedrongen.

 

Een betonvloer in huis is inmiddels allang niet meer alleen onder liefhebbers van industriële woonstijlen populair, het past namelijk bij vrijwel alle woonstijlen. Dat komt mede doordat betonvloeren in uiteenlopende kleuren te realiseren zijn. Er is altijd wel een kleur die bij het interieur van uw woning of bedrijfspand past. Daarnaast biedt een betonvloer nog meer praktische eigenschappen:

  • Makkelijk schoon te houden door de naadloze aanleg. 
  • Stof en vuil krijgen weinig kans, dat is goed voor de hygiëne.
  • In veel verschillende ruimtes toepasbaar, zowel in bedrijven en woningen als buiten.
  • Goed te combineren met vloerverwarming. 
  • Een betonvloer heeft een lange levensduur.
Betonvloeren voor bedrijven en woningen
Gevlinderde betonvloeren

Gevlinderde betonvloeren

Als het gaat over betonvloeren, dan valt al snel de term vlinderen. Hoe gaat vlinderen precies in zijn werk? Na het storten is het oppervlak van een betonvloer doorgaans nog vrij ruw. Vlinderen houdt in dat we de ruwe vloer behandelen met een speciale vlindermachine; een professional beweegt de machine ronddraaiend over het beton. De ruwheid vermindert en er ontstaat een typische, wolkachtige structuur. Daarnaast maakt het vlinderen de structuur van het beton dichter. Meer weten?

 

Neem contact op

Basis betonvloer kleuren

Er is heel veel mogelijk op het gebied van betonvloer kleuren. Daarbij valt op dat tinten die dicht bij de oorspronkelijke kleur van beton liggen, populair zijn. Dat komt waarschijnlijk doordat het eigene van beton – robuust, authentiek – daardoor mooi naar voren komt. Maar alleen al in de kleur grijs valt er veel te kiezen. Veel gekozen kleuren zijn bijvoorbeeld natural grey, soft grey, ocean grey en ice grey.

Basis betonvloer kleuren
Aardse tinten gevlinderde betonvloer

Aardse tinten

Een andere veel gekozen optie, die ook dicht bij de basiskleur blijft, zijn warme, aardse tinten. Welke kleur u ook kiest, een belangrijk uitgangspunt is dat het moet aansluiten bij het gebruik van de ruimte. Wat mooi staat in een showroom of winkel, past wellicht niet bij een bedrijfspand of een woning.

 

Betonvloer kleuren afstemmen op het interieur

Naast de kleur afstemmen op de omgeving, is er ook de mogelijkheid te kiezen voor kleuren die een bepaalde sfeer oproepen. Natuurlijke kleuren, bijvoorbeeld zandkleur of beige, dragen bij aan een sfeer van vertrouwdheid. Een lichte kleur zoals wit geeft een moderne uitstraling, en zo zijn er nog veel meer kleuren en kleurcombinaties die bijdragen aan een bepaalde sfeer. Ontvang een vrijblijvende kostenindicatie.


Vraag een offerte aan

Effecten versterken

Betonvloer kleuren kunnen perfect aansluiten bij de rest van de inrichting. Een bekende eigenschap van betonvloeren is bijvoorbeeld dat ze het gevoel van ruimtelijkheid versterken. Het gevoel van ruimte is nog verder te versterken als de kleuren van de vloer goed aansluiten op de kleuren van de wanden en het plafond. Een ander effect is dat kleur de structuur van de betonvloer mooier uit kan laten komen. 

 

Toepassing van kleurpigmenten

Hoe krijgt de betonvloer kleur? Op de eerste plaats kan de kleur van het zand dat als basis voor het beton dient de kleur al beïnvloeden. Meestal echter zijn het kleurpigmenten die we toevoegen aan het beton, die voor de gewenste kleur zorgen. Pigment bestaat vaak uit poeder met een wat korrelige structuur. Het biedt ook mogelijkheden om kleuren te combineren en een unieke kleur te ontwikkelen.

Effecten versterken van gevlinderde betonvloer
Daarom kiest u voor Achterberg gevlinderde beton vloeren

Daarom kiest u voor Achterberg vloeren

Bent u op zoek naar een bedrijf dat met passie en deskundigheid een betonvloer voor u aanlegt? Achterberg vloeren is al sinds 1989 actief als specialist in betonvloeren voor bedrijven en particulieren. We leggen graag een stijlvolle en duurzame betonvloer voor u aan, in de door u gewenste kleur. Met onze passie voor vloeren leggen, gaan we voor 100% klanttevredenheid.

Neem contact op!

Wilt u een betonvloer laten aanbrengen in uw woning of bedrijfspand? Heeft u hier vragen over of andere vragen? Neem contact op! Bel naar 0343-454326, stuur een e-mail naar info@achterbergvloeren.nl of vul ons contactformulier in.

Disclaimer Cookies Privacy verklaring Sitemap Realisatie Webleads © 2024 - Achterberg vloeren