Betonvloer met vloerverwarming

Betonvloer met vloerverwarming

Betonvloer met vloerverwarming

Vloerverwarming in beton storten

Betonvloeren zijn zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming. Het is daarbij wel belangrijk om vooraf vast te stellen welke dikte nodig is. Als de vloer te dun is, kan deze namelijk gaan scheuren. Meestal gaan we bij een betonvloer zonder vloerverwarming al uit van een minimale dikte van 7 cm, met vloerverwarming is al snel een dikkere laag beton nodig.

Onder de vloerverwarming komt meestal eerst een laag reflectie- of isolatiefolie. Zo komt de betonvloer enigszins zwevend te liggen. De vloerverwarming zelf komt in de betonvloer: bevestigd aan wapeningsnetten. Het isolatiemateriaal zorgt ervoor dat er geen warmte weglekt.
Een vrijblijvende kostenindicatie ontvangen?


Energiezuinig beton

In veel gevallen is een betonvloer energiezuiniger dan andere vloeren. De specifieke structuur van beton, houdt warmte beter vast dan veel andere materialen. Vloerverwarming versterkt dit effect nog, doordat het de warmte gelijkmatiger verdeelt. U kunt kiezen voor vloerverwarming als bijverwarming of als hoofdverwarming. Is de vloerverwarming de hoofdverwarming, dan heeft u geen radiatoren meer nodig.

Energiezuinig beton

Daarom kiest u voor Achterberg vloeren

Het beste materiaal.

Het beste materiaal.

De mooiste vloeren.
Een hoog afwerkingsniveau.

Een hoog afwerkingsniveau.

Echt vakmanschap.
Betrouwbare werkwijze.

Betrouwbare werkwijze.

Duidelijke communicatie.
De voordelen van een betonvloer met vloerverwarming

De voordelen van een betonvloer met vloerverwarming

Een betonvloer met vloerverwarming zorgt voor de uitstekende combinatie van een harde, sterke vloer met veel comfort. Daarnaast biedt het nog een aantal voordelen:

 

 • Beton is warmtegeleidend. De warmte van de vloerverwarming wordt daardoor efficiënt doorgegeven en verdeeld.
 • Energiebesparend: doordat de vloer de warmte goed vasthoudt en verdeelt, hoeft u minder vaak en minder snel de thermostaat hoger te zetten.
 • Door de warmtegeleiding is een betonvloer met vloerverwarming niet alleen geschikt voor binnen, maar ook bijvoorbeeld voor een oprit. Een betonnen oprit met vloerverwarming ontdooit makkelijk. Dat kan ’s winters praktisch en veilig zijn, als het bijvoorbeeld sterk vriest of er veel sneeuw viel.

Meer weten? Een vraag over onze vloeren?

 

Neem contact op

Betonvloer met vloerverwarming: aandachtspunten

Bij het aanleggen van een betonvloer met vloerverwarming komt wat meer kijken dan bij het enkel aanleggen van een vloer. We zetten de aandachtspunten op een rij:

 1. De dikte van de betonvloer: normaal gesproken is de dikte van een betonvloer minimaal 7 en vaak 10 centimeter, maar bij vloerverwarming is meestal een dikkere laag nodig.
 2. De juiste betonmix: bij het samenstellen van de betonmix houden we al rekening met de geschiktheid voor vloerverwarming.
 3. Uitzetvoegen zijn meestal noodzakelijk, om barsten of scheuren te voorkomen.
 4. De kwaliteit van het aanleggen: niet alleen moet het beton zelf de juiste dikte en kwaliteit hebben, ook de uitvoering en afwerking moeten secuur gebeuren.
Betonvloer met vloerverwarming: aandachtspunten
De opbouw van een betonvloer met vloerverwarming

De opbouw van een betonvloer met vloerverwarming

De opbouw van een betonvloer met vloerverwarming is, van onder naar boven, doorgaans als volgt:

 

 • Ondervloer.
 • Afvoeren en leidingen.
 • Uitvullaag.
 • Isolatielaag.
 • Vloerverwarming.
 • Betonvloer.

Op de ondervloer komen eerst alle afvoeren en leidingen. Daarop komt een zogenoemde uitvullaag, deze maakt de vloer rechter en is geschikt om alle leidingen in weg te werken. Daarna volgt het aanbrengen van isolatiemateriaal. Dat kan spuitisolatie zijn of vaste platen. De isolatie is belangrijk om te voorkomen dat warmte verloren gaat. Daarna volgt het plaatsen van de vloerverwarming en als laatste stap het gieten van de betonvloer. Een vrijblijvende kostenindicatie ontvangen?


Vraag een offerte aan

Wat kost een betonvloer met vloerverwarming

De kosten van het aanleggen van een betonvloer met vloerverwarming zijn afhankelijk van een aantal factoren. De grootte van de vloer uiteraard, de dikte van het beton en nog veel meer.

Het aanleggen van vloerverwarming kan Achterberg vloeren niet zelf voor u verzorgen. Hiervoor dient u contact op te nemen met een gespecialiseerd bedrijf. Wat wij wel voor u kunnen doen is een betonvloer aanleggen, in overleg met u en met de vloerverwarmingsspecialist. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat kost een betonvloer met vloerverwarming
Daarom kiest u voor Achterberg vloeren met vloerverwarming

Daarom kiest u voor Achterberg vloeren

Achterberg vloeren is al sinds 1989 actief als specialist in woonbeton- een cementdek vloeren. We realiseren vloeren voor kleine en grote oppervlakken, voor bedrijven en particulieren. Met onze passie voor vloeren leggen, vakkennis en ervaring gaan we voor 100% klanttevredenheid. Daarbij kunt u ook nog eens rekenen op een prima prijs-prestatieverhouding.

Neem contact op!

Wilt u een betonvloer aan laten leggen? Heeft u hier vragen over of andere vragen? Neem contact op! Bel naar 0343-454326, stuur een e-mail naar info@achterbergvloeren.nl of vul ons contactformulier in.

Disclaimer Cookies Privacy verklaring Sitemap Realisatie Webleads © 2024 - Achterberg vloeren